Feedback training, hoe interessant is het?

De kans is zeer groot dat je al eens hebt gehoord over zogenaamde feedback training. Wanneer dat inderdaad het geval is kan het wenselijk zijn om je daar even verder in te gaan verdiepen. Voor heel wat mensen geldt immers dat ze er in de praktijk niet mee om kunnen om feedback te krijgen. Dat kan vervelend zijn, dit niet in het minst voor ondernemers. Er kan in de praktijk vastgesteld worden dat menig aantal ondernemers er niet zelden voor kiezen om feedback die ze ontvangen gewoon naast zich neer te leggen. Dat is niet interessant, want op deze manier loop je namelijk het risico om klanten te verliezen. Zeker vandaag de dag is dat uiteraard niet de bedoeling, integendeel. 

Feedback ontvangen, hoe ga je daarmee om? 

Door het volgen van een feedback training zijn er tal van verschillende zaken die je aangeleerd zullen worden. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je aangeleerd zal krijgen hoe je feedback moet ontvangen. Het is dan ook zeer belangrijk om voor jezelf uit te maken dat feedback die aan je wordt gegeven niet per definitie bestempeld hoeft te worden als kritiek. Dit is uiteraard niet in het minst het geval wanneer de feedback afkomstig is van mensen uit je vrienden- of kennissenkring of van mensen die het in ieder geval goed met je voor hebben. Het spreekt immers voor zich dat mensen je helemaal niet in de put zullen willen duwen. Het kan dan ook zomaar de moeite waard zijn om de feedback die zij aan jou geven ter harte te nemen. Zo kan je constructief aan jezelf werken. 

Zelf feedback geven, let hierop! 

Het volgen van een feedback training zorgt er niet alleen voor dat je veel beter feedback kan ontvangen of daarmee om kan gaan. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je er goed aan doet om te leren hoe je zelf het beste feedback kan geven. Niet alleen de inhoud van je feedback, maar vooral de manier waarop ze wordt gegeven maakt immers een wereld van verschil. Door het volgen van een feedback training zal je kunnen vaststellen dat je voor jezelf een belangrijke meerwaarde kan betekenen. Dit geldt overigens niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor de anderen die bijvoorbeeld feedback van jou zullen ontvangen. Zoveel spreekt natuurlijk wel voor zich. 

Conclusie, een feedback training volgen is altijd interessant

Het is zonde dat ontzettend veel mensen in de praktijk geplaagd worden met het probleem dat ze niet goed om kunnen gaan met feedback die ze krijgen. Voor ontzettend veel mensen geldt dan ook dat ze de feedback die ze ontvangen vooral zien als een vorm van kritiek terwijl dat in de praktijk helemaal niet juist is. Door het volgen van feedback training kan daar op een vrij efficiënte manier verandering in worden gebracht. Denk dus vooral niet te snel dat een dergelijke training voor jou niet de moeite waard is. In het merendeel van de gevallen zal immers duidelijk worden dat dit wel degelijk zo is. Zo kan je jezelf eigenlijk alleen maar structureel verder blijven verbeteren. Een andere manier waarop jij je kunt verbeteren, is het volgen van een training situationeel leiderschap.