Wat kan een kassasysteem voor jou betekenen?

Meer dan ooit kan er vandaag de dag in de praktijk worden vastgesteld dat er door professionelen gebruik wordt gemaakt van tal van verschillende systemen. Voor één van deze systemen geldt dat het een zogenaamd kassasysteem betreft. Zoals de naam reeds laat vermoeden betreft het hier een systeem dat zich bezighoudt met de registratie van kastransacties. Dit gezegd hebbende mag je, je niet laten misleiden door de naam van deze software. Het is namelijk in de praktijk zo dat ze nog heel wat andere zaken ook voor jou kan realiseren. Benieuwd om te achterhalen om welke zaken het hier dan precies gaat? Wil je bovendien ook graag te weten komen wat een dergelijk systeem nu precies voor jouw shop kan betekenen? Dan is verder de onderstaande informatie doornemen een must. 

1.) Je beschikt altijd over een financieel register

In eerste instantie is het zo dat gebruikmaken van een kassasysteem er in de praktijk voor zorgt dat je altijd over een financieel register beschikt. Met andere woorden, er zal altijd op een correcte en bovendien ook overzichtelijke manier bijgehouden worden welke transacties er allemaal plaats hebben gevonden, voor welk totaalbedrag dat is gebeurd, etc. Op deze manier krijg je een glashelder inzicht in de financiële data van jouw onderneming. Bijkomend voordeel is bovendien terug te vinden in het feit dat je altijd over accurate gegevens beschikt die je bijvoorbeeld voor kan leggen tijdens een mogelijke BTW- of belastingcontrole. Ook dit is uiteraard echt van cruciaal belang om bijvoorbeeld vervelende en vooral zeer hoge boetes te kunnen voorkomen.

2.) Met een kassasysteem je voorraadbeheer aan te koppelen 

Misschien nog wel één van de belangrijkste troeven waar je vandaag de dag op kan rekenen bij het aanschaffen van een kassasysteem heeft te maken met het feit dat ze het eveneens mogelijk maakt om er je voorraadbeheer aan te koppelen. Telkens wanneer er een bepaalde verkoop gebeurt zal er één van de artikelen uit voorraad worden gehaald. Op deze manier kan je nooit spullen verkopen die je niet meer op voorraad hebt. Bovendien is het zo dat je bepaalde kassasystemen op die manier in kan stellen dat ze bepaalde notificaties verstrekken wanneer bijvoorbeeld een bepaald populair artikel niet (langer) in voorraad is. Op deze manier kan voor jouw bedrijf echt een zeer belangrijke meerwaarde worden gecreëerd. Zoveel spreekt wel voor zich. 

3.) Ook geschikt voor marketingdoeleinden

De bovenstaande twee voordelen zijn alvast zeer belangrijke troeven waar je op kan rekenen bij het gebruik van een speciaal kassasysteem. Dit gezegd hebbende is het zo dat er nog een extra belangrijk voordeel aan verbonden is. We kunnen vandaag de dag dan ook vaststellen dat er zeer vaak van een dergelijk systeem gebruik wordt gemaakt voor marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van een kassasysteem is het namelijk mogelijk om speciale klantenprofielen op te maken. Dergelijke profielen bevatten dan informatie over het aankoopgedrag van je klant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde artikelen van specifieke merken welke opvallend vaak worden aangekocht. Door dergelijke data bij te houden kan je onder meer zeer persoonlijke nieuwsbrieven sturen. Dat kan in de praktijk zowel voor jouw winkel als voor de klant een zeer belangrijk voordeel opleveren. Zoveel is zeker.